Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €60,00 - Voor 16:00 besteld? Morgen in huis! - Altijd een eerlijke prijs
Gratis verzending vanaf €60,00 - Voor 16:00 besteld? Morgen in huis! - Altijd een eerlijke prijs

Tubifast 2way Stretched Fixatiebuisverband - Paars - 1m x 25cm - 1 stuk

door Tubifast
€12,99 - €12,99
€12,99
€12,99 - €12,99
€12,99

Tubifast 2way Stretched Fixatiebuisverband - Paars - 1m x 25cm - 1 stuk

Tubifast 2 Way Stretch Fixatiebuisverband in de kleur paars, met een afmeting van 1 meter bij 25 centimeter, is speciaal ontworpen voor effectieve fixatie en bescherming van verbanden. Dit naadloze buisverband is licht elastisch en rondgeweven, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is en comfortabel zit.

Het unieke ontwerp van Tubifast 2 Way Stretch biedt rek in zowel de breedte als de lengte, waardoor het geschikt is voor diverse fixatietoepassingen, zelfs bij dikke wondverbanden. Gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder 92% viscose, 5% elasthaan en 3% polyamide, zorgt dit buisverband voor een gelijkmatige druk op het verband zonder te knellen, waardoor het stevig op zijn plaats blijft.

Dit buisverband is ideaal voor gebruik bij de behandeling van atopisch eczeem met de Wet Wrap techniek, waarbij een vochtige laag Tubifast over een droge laag Tubifast wordt aangebracht. Dit verhoogt de effectiviteit van zalven en vermindert jeuk, wat resulteert in verlichting van symptomen.

Met zijn veelzijdigheid, hoogwaardige constructie en geschiktheid voor Wet Wrap therapie, is Tubifast 2 Way Stretch Fixatiebuisverband een betrouwbare keuze voor effectieve verbandfixatie en huidbescherming, waardoor het comfort en de gezondheid van de huid worden bevorderd.

Tubifast 2 Way Stretch, fixatiebuisverband; ter fixatie en bescherming van o.a. verbanden. Naadloos, licht elastisch, rondgeweven buisverband.

Heeft rek in de breedte en in de lengte wat zorgt voor goede fixatiemogelijkheden (ook te gebruiken bij dikke wondverbanden). Gemaakt van 92% viscose, 5% elasthaan en 3% polyamide. Het buisverband houdt verband met een gelijkmatige druk stevig op zijn plaats zonder te knellen. Het buisverband kan worden toegepast bij de behandeling van atopisch eczeem door middel van de zogenaamde Wet Wrap techniek. Deze bestaat uit een vochtige laag Tubifast met daaroverheen een droge laag Tubifast. Dit zorgt voor een verhoogde inwerking van zalven en vermindering van jeuk.

Wat is wet wrap?

Wet wrap is een behandelingsmethode voor huidaandoeningen zoals eczeem. Het omvat het aanbrengen van vochtige verbanden op de aangetaste huid om hydratatie te bevorderen en ontstekingen te verminderen. In de eerste fase wordt de huid gereinigd en aangebracht met een hydraterende zalf of crème. Vervolgens worden vochtige verbanden aangebracht, vaak gedrenkt in water of een verdunde medicinale oplossing, rond de probleemgebieden.

Deze verbanden worden gedurende een bepaalde periode, meestal enkele uren of 's nachts, op de huid gehouden. De vochtige omgeving helpt om de huid te hydrateren, jeuk te verminderen, en ontstekingen te verminderen. Wet wrap-therapie kan ook worden gebruikt in combinatie met medicinale zalven of crèmes voorgeschreven door een arts. Regelmatige toepassing van wet wraps kan de symptomen van huidaandoeningen verbeteren en de algehele gezondheid van de huid bevorderen.

Specificatie:

  • fixatiebuisverband
  • van: 92% viscose, 5% elastaan, 3% polyamide
  • naadloos
  • licht elastisch
  • rondgeweven
  • buisverband
  • lengte rek
  • breedte rek